سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پشتیبانخانهنشانی ایمیل من

پاسخ نامتقارن ایران - علی قنادی

[ و فرمود : ] اگر دو پایم را در این لغزشگاه استوار ماند چیزهایى را دگرگون کنم . [نهج البلاغه]

 RSS 

کل بازدید ها :

34999

بازدیدهای امروز :

39


وضعیت من در یاهو

یــــاهـو


لوگوی من

پاسخ نامتقارن ایران - علی قنادی

موضوعات وبلاگ

اوقات شرعی


لوگوی دوستان



لینک دوستان

ایران هسته ای(nuclear iran)


جستجو

با سرعتی بی‏نظیر و باورنکردنی
متن یادداشت‏ها و پیام‏ها را بکاوید!


اشتراک

 


آوای آشنا


نوشته های قبلی

آرشیو
پاییز 1386
تابستان 1385
بهار 1385
بهار 1384


[ خانه | مدیریت وبلاگ | شناسنامه | پست الکترونیک ]

علی قنادی تاریخ شنبه 87/4/1 ساعت 3:2 عصر


 
پاسخ نامتقارن و مرگبار
136320.jpg
منابع خبرى فاش کردند که نیروى هوایى اسرائیل طى نخستین روزهاى ماه ژوئن (اواسط خرداد ماه) با حضور بیش از ??? فروند جنگنده دور پرواز، رزمایش گسترده اى را در منطقه شرقى مدیترانه برگزار کرده است، رزمایشى که خبر آن با فاصله بیش از دو هفته روى تلکس رسانه هاى دنیا قرار گرفته است و همه آنها نیز اعلام کردند که ایران هدف اصلى این رزمایش بوده است.روزنامه آمریکایى نیویورک تایمز دیروز طى گزارشى نوشت: «بیش از ??? جنگنده اف - ?? و اف -?? اسرائیلى در اولین هفته ماه ژوئن در منطقه شرق مدیترانه و یونان رزمایش برگزار کردند. هدف از این رزمایش آمادگى نظامى براى انجام حمله هاى دوربرد و نوعى ابراز نگرانى جدى اسرائیل است.»
منابع آمریکایى نزدیک به پنتاگون گفته اند که در این رزمایش بالگردهاى نجات و حامل تانکرهاى سوخت گیرى به کار گرفته شده اند که برد پروازى آنها حدود ??? مایل (???? کیلومتر)، یعنى فاصله نقطه صفر مرزى اسرائیل و تاسیسات غنى سازى ایران در نطنز است.این مقام پنتاگون افزود: «آنها (اسرائیلى ها) مى خواهند که ما (آمریکا) و اروپایى ها بدانیم که نگرانى اسراییل از فعالیت هاى هسته اى ایران جدى است… این رزمایش حاوى سیگنال هاى مختلفى در سطوح متفاوت است.»

حدود ده روز پیش هم شائول موفاز، گفته بود که اگر ایران به برنامه هسته اى خود ادامه دهد اسرائیل به آن حمله خواهد کرد.
در کنار هم قرار دادن اظهارات موفاز، رزمایش اسرائیل و صحبت هاى روز چهارشنبه محمد البرادعى مدیر کل آژانس که گفته بود: «اگر اسرائیل به ایران حمله کند، من استعفا خواهم کرد» ممکن است حاوى این پیام باشد که تل آویو خود را براى یک اقدام نظامى علیه ایران آماده مى کند. یک مقام پنتاگون روز گذشته به نیویورک تایمز گفت: «آنها این رزمایش ها را پشت سر هم تکرار مى کنند، به طورى که اگر روزى واقعا مجبور باشند آن را اجرا کنند، کاملا آماده باشند. آنها هیچ گزینه اى را منتفى نمى دانند.»مارک رگو سخنگوى دولت اسرائیل از تایید یا تکذیب برگزارى این رزمایش اجتناب کرده و فقط به این بسنده نمود که نیروى هوایى اسرائیل به منظور مقابله با چالش هایى که اسرائیل را تهدید مى کند، به طور متناوب چنین ماموریت هایى را انجام مى دهد.در وراى این سوال مهم که آ یا تل آویو واقعا چنین رزمایشى را برگزار کرده یا نه، این پرسش کلیدى هم وجود دارد که هدف از بزرگنمایى قریب الوقوع بودن حمله احتمالى به ایران چیست؟ برخى ناظران سیاسى معتقدند آمریکایى ها با واقع نمایى تهدید حمله که با ارائه بسته ?+? همزمان شده، دو هدف عمده را دنبال مى کنند.
?- اینطور وانمود کنند که ایران یا باید بسته ?+? را قبول کند و یا خود را آ ماده حمله احتمالى کند.
?- وانمود کنند که ایالات متحده موافق حمله به ایران نیست، ولى نمى تواند از حمله اسرائیل هم جلوگیرى کند.
علاوه بر این، اظهارات شائول موفاز معاون نخست وزیر و وزیر حمل ونقل رژیم صهیونیستى درباره حمله به ایران واکنش هایى به دنبال داشت که هزینه هاى سیاسى زیادى براى اسرائیل به دنبال دارد. به خاطر همین، تل آویو و واشنگتن به جاى تحمل چنین هزینه هایى سعى مى کنند این تهدیدها را از طریق رسانه ها و منابع ناشناس مطرح کنند، تا ضمن انعکاس گسترده خبرى، هزینه هاى سیاسى چندانى هم به دنبال نداشته باشد. اما تحلیلگران مسائل استراتژیک معتقدند که حتى اگر این تهدیدها شکل و شمایل واقعى نیز به خود بگیرند، براى تل آویو و واشنگتن حاوى هزینه هاى سیاسى و استراتژیک هنگفت و حتى غیر قابل پیش بینى هستند.
فراسوى بلوف
تحلیلگران نظامى تقریبا در این باره متفق القول هستند که قدرت ایران در حوزه فناورى نظامى با قدرت آمریکا قابل مقایسه نیست، ولى آنها معتقدند پاسخ هاى نامتعارف و نامتقارنى که ایران به سناریوى حمله احتمالى خواهد داد، بسیار پرهزینه است.روزنامه آمریکایى کریستین ساینس مانیتور روز پنجشنبه در گزارشى به قلم اسکات پیترسون نوشت: «شبکه هاى ایران در عراق و افغانستان قادر هستند منافع ایالات متحده در این کشورها را به مخاطره بیندازند. نیروهاى آمریکایى در سراسر منطقه خلیج فارس ممکن است با متدهاى نامتقارن و رگبار موشک هاى مرگبار هدف قرار گیرند و شرکاى ایران در سراسر منطقه ، مانند حزب الله لبنان ممکن است درگیر یک نبرد ضدآمریکایى شوند.»تحلیلگران معتقدند که پاسخ ایران حتى ممکن است جهانى باشد، ولى سطح این پاسخ خود متغیرى وابسته به سطح حمله آمریکا خواهد بود.« مکنوس رندستورپ کارشناس مرکز مطالعات تهدیدهاى نامتقارن در دانشکده دفاع ملى سوئد در استکهلم مى گوید: «از نظر سازمان هاى اطلاعاتى آمریکا، یک موضوع خیلى مهم این است که واکنش ایران احتمالا خیلى غیرقابل پیش بینى تر از تهدید القاعده خواهد بود.»رندستورپ مى افزاید: «من به شدت شک دارم که ما قادر باشیم عواقب برخى از واکنش هاى ایران را پیش بینى کنیم. اگر شما به ایران حمله کنید، با واکنش هاى توفانى اى مواجه خواهید شد که فقط منجر به تقویت سپاه پاسداران در داخل ایران و در سطح منطقه خواهد شد. این موضوع براى هر طراح نظامى، یک سناریوى وحشتناک محسوب مى شود. من معتقدم که اگر به ایران حمله کنیم، وارد یک دوره زمانى بسیار مبهم خواهیم شد.»جداى از تحلیل  هاى کلى، استراتژیست ها معتقدند که ایران با دارا بودن ??? هزار نیروى نظامى آماده که بزرگ ترین نیروى نظامى در سطح خاورمیانه محسوب مى شود، از ابزارهاى لازم نیز براى پاسخ احتمالى به هرگونه حمله احتمالى برخوردار است.الکس واکانتا تحلیلگر مسائل امنیتى خاورمیانه در گروه اطلاع رسانى جینز در واشنگتن با اشاره به اظهارات مقام هاى سپاه پاسداران درباره استفاده از دکترین جنگ نامتقارن در پاییز سال گذشته مى گوید: «این نوع تلافى چیزى نیست که ایرانى ها درباره آن شک و تردید به خود راه دهند. آنها (ایرانى ها) مى گویند در جنگ متعارف نمى توانیم در مقابل آمریکا پیروز شویم، ولى در جعبه ابزار خود چیزهاى دیگرى داریم.»یکى از نکات مهمى که در دکترین تلافى گسترده ایران به کار گرفته خواهد شد، حملات رگبارى به نظامیان آمریکایى در دو کشور افغانستان و عراق است. روزنامه کریستین ساینس مانیتور با اشاره به اظهارات مقام هاى نظامى ایرانى در این باره مى نویسد: «نزدیکى نیروهاى آمریکایى در عراق، افغانستان و خلیج فارس، براى ایران نوعى تراکم اهداف پدید آورده است. ایران در اکتبر سال ???? مدعى شد که قادر است ظرف دقیقه اولیه حمله، ?? هزار موشک بر سر دشمن فرو بریزد و این میزان مى تواند ادامه یابد. به علاوه اسرائیل نیز در تیررس موشک هاى شهاب -?ایران قرار دارد و حزب الله نیز بعد از جنگ ?? روزه سال ???? مدعى شد که قادر است هر نقطه اى از دولت یهودى (حتى نیروگاه هسته اى دیمونا) را با حدود ?? هزار موشک تقویت شده، هدف قرار دهد.»
?? ناو جنگى فقط در ?? دقیقه
تحلیلگران مسائل استراتژیک بعد دیگر ضربه پذیرى آمریکا را مربوط به تجهیزات آمریکا در خلیج فارس مى  دانند. یکى از تاکتیک هایى که ایران قادر است در خلیج فارس به کار بگیرد، تاکتیک هجوم زنبورى است. براساس این تاکتیک، قایق هاى تندروى ایران از جهت هاى مختلف به سمت ناوهاى آمریکایى حمله مى کنند. یک سند طبقه بندى شده پنتاگون که در آن سناریوى حمله قایق هاى تندرو در سال ???? شبیه سازى شده، نشان مى دهد حمله احتمالى قایق هاى تندرو ممکن است منجر به انهدام ?? رزمناو مهم آمریکایى شود.
بررسى متغیرهاى فوق ناظران سیاسى را در راستاى این تحلیل قرار داده تا احتمال حمله به ایران را به شدت اندک ارزیابى کنند. تحلیلگران سیاسى معتقدند سناریوهاى نظامى که گهگاه توسط پنتاگون و سایر دستگاه هاى نظامى - اطلاعاتى آمریکا و اسرائیل منتشر مى شود بیشتر به دنبال دستاوردهاى سیاسى هستند نه اهداف نظامى. مدنظر قرار دادن زمان، نحوه انتشار و دولت هایى که این سناریوها را طراحى مى کنند ما را در فهم اهدافى که این نوع سناریوها دنبال مى کنند، یارى خواهد کرد.


[ خانه | مدیریت وبلاگ | شناسنامه | پست الکترونیک ]

©template designed by: www.parsitemplates.com